Het ORUN-bestuur

Antoinette Diks- Schalekamp
Antoinette is een bevlogen instructeur die in januari 2021 is uitgeroepen tot hippisch docent/instructeur van het jaar 2020. Als oudste dochter van twee dokters was de hippische opleiding Deurne geen voor de hand liggende keuze van Antoinette. Na een baan als bedrijfsleider/instructeur bij de STOAS van de Hogeschool Dronten haalde ze haar ingenieus titel Hoger Agrarisch Pedagogisch Onderwijs. Bijna 30 jaar runde zij samen met haar man Rob Diks manege Hilligersberg. Antoinette is medeontwikkelaar van veel FNRS opleidingen, VCN Carrouselrijden, de boeken Rijden met plezier.

Sinds 2019 is zij bestuurslid van het ORUN bestuur en heeft ze voorlopig haar examineren voor de ORUN opleidingen gestopt. Kortom een echte vakvrouw.

 

Maria Henneman, voorzitter
Maria kent de verschillende takken van paardensport goed en was onder andere 9 jaar bestuurslid van de KNHS. Na haar opleiding als historicus en onderwijskundige was Maria 20 jaar werkzaam in de journalistiek. Nu is zij al weer 20 jaar directeur/eigenaar van een adviesbureau voor crisiscommunicatie en reputatiemanagement en werkt zij ook als toezichthouder en bestuurder bij een aantal organisaties.

Maria beoefent de paardensport sinds haar zesde jaar. Vanaf 2001 runt zij ook haar eigen dressuurstal.

Johan Folmer 

Johan heeft van 2008 tot 2017 leiding gegeven aan de Hippische Opleidingen bij Aeres MBO Barneveld. In die periode hebben deze opleidingen een forse groei doorgemaakt, zowel qua omvang als inhoudelijke diepgang en bekendheid. Ook hebben de Hippische MBO opleidingen in deze periode ook een eigen status gekregen in het opleidingenbouwwerk binnen S-BB.

Vanaf 2017 tot 2021 was Johan verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg en examinering van het brede pallet aan opleidingen van Aeres MBO Barneveld.

 

 

Herman Wevers

Herman is sinds 1975 werkzaam in het onderwijs. Hij is in verschillende rollen en functies al ruim 40 jaar actief met het ontwikkelen, professionaliseren en besturen van uiteenlopende opleidingen en onderwijsinstellingen.

Zijn hippische loopbaan beperkt zich tot het recreatief rijden op zijn PRE. Herman is bij de ORUN aangetreden toen Jaap Werners startte als voorzitter en sindsdien betrokken bij de herstructurering van alle opleidingen. Zijn focuspunt betreft de kwaliteit van instructie, (het lesgeven) en veiligheids- en governancevraagstukken.